Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Budowa hali warsztatowej

Nocne Marsze na Orientację - Darżlub 2014

Po raz kolejny grupa nauczycieli naszej szkoły ruszyła na nocne marsze na orientację. Gospodarzem imprezy tym razem były Kartuzy, a patronem św. Mikołaj. Nasza drużyna w sześcioosobowym składzie: Maciej Skok, nawigator Sławomir Szmuda, sanitariuszki Beata Lange i Małgorzata Sil, korespondent Cezary Lewandowski oraz łącznościowiec Krzysztof Patok (przyjaciel szkoły) o godzinie 18.00 wyruszyła na trasę tzw. T2. Pod tym tajnym skrótem kryła się nazwa TRASA TRUDNA. To nasz debiut w marszu o tym stopniu trudności. Prawie 8 godzin włóczęgi po kartuskich lasach pod czujnym okiem św. Mikołaja dało nam się „we znaki”. Udało się nam znaleźć 10 z 13 punktów kontrolnych.
Pokonaliśmy 23 km (z zaplanowanych przez organizatora 17 – ale coś musi w tym być, skoro około 700 ludzi robiło w tym samym czasie to samo co my) w trudnym terenie, często nie wiedząc gdzie jesteśmy. Około 1.40 dotarliśmy do mety zmęczeni ale jak zawsze bardzo zadowoleni. W XXXXII wiosennych marszach ponownie spróbujemy się na trasie tzw. T2 w końcu należy poprzeczkę stawiać sobie coraz wyżej. Zapraszamy wszystkich do spróbowania tej formy czynnego wypoczynku!!!

Zapraszamy wszystkich do spróbowania tej formy czynnego wypoczynku!!!

Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.