Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Budowa hali warsztatowej             Drukuj artykuł

Pomaganie jest piękne

Halina Kielińska, Paula Piątek i Julia Goman poświęcają wiele wolnego czasu rezydentom Domu Pomocy Społecznej w Wejherowie. Wraz z innymi wolontariuszami ukończyły szkolenie obejmujące BHP, naukę o chorobach i zachowaniach pacjentów, otrzymały też stosowne certyfikaty. Każda z dziewczyn jako wolontariusz jest osobistym opiekunem jednego pacjenta, z którym wychodzi na spacer, czyta książki, czy ćwiczy pamięć z zastosowaniem odpowiednich technik. Zgodnie potwierdzają, że pomaganie innym jest dla nich przyjemnością, a jeszcze więcej jej czerpią, gdy patrzą na radość tych najbardziej potrzebujących. Bardzo dziękujemy!
Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.