W dniach 6 i 13 grudnia 2017 r. w naszej szkole odbył się turniej koszykówki, w którym udział wzięło siedem zespołów czyli 35 osób w tym jeden nauczyciel pan Łukasz Maj. W skład zespołu mogły wejść nie tylko same dziewczęta czy chłopcy, ale wolno było dobrać się w sposób mieszany.
Turniej rozegrano w dwóch grupach A i B. Finał odbył się między trzema zespołami, w którym udział wzięły dwa najlepsze z grupy B i jeden z A, natomiast pozostali uczestnicy grali o czwarte i szóste miejsce. Finał odbył się „na wesoło” między drużyną „Supermocnych” w żeńskim składzie, a FC Diamond w męskim. Okazało się, że kosz trafiony za dwa punkty może mieć wartość trzech w przypadku dziewczyn i odwrotnie w przypadku chłopców. Emocji nie brakowało, niemal każdy zespół wykazał ducha walki, ale najważniejsze że nasi uczniowie mogą powiedzieć: „byłem/-am tam”. Podsumowując, miło spędziliśmy czas przedświąteczny w szkole w duchu sportowej rywalizacji, dlatego turniej uważam za udany. Podziękowania dla uczestników za tak liczne zainteresowanie i przybycie. Organizatorzy.
Poniżej klasyfikacja końcowa.
1. „Supermocni”w składzie: Julia Krause 2h, Sandra Kwidzińska, Agata Erdmann 2h, Weronika Żywicka 2h + nauczyciel j. angielskiego pan Łukasz Maj
2. „FC Diamond”
3. „Najkacze”