15 grudnia 2017 roku uczniowie szkoły Wejhera udali się na Cmentarz Śmiechowski w Wejherowie. Odbyła się tam uroczystość złożenia kwiatów na grobach ofiar Grudnia 1970 – Zbigniewa Nastałego i Mariana Wójcika. Modlitwę za zmarłych odmówił ks. prałat Daniel Nowak. Wśród zgromadzonych znaleźli się między innymi: Starosta Wejherowski - Gabriela Lisius, prezydent Wejherowa - Krzysztof Hildebrandt, zastępca prezydenta - Arkadiusz Kraszkiewicz, sekretarz miasta - Bogusław Suwara, przewodniczący Rady Miasta Wejherowa - Bogdan Tokłowicz, etatowi członkowie Zarządu Powiatu – Jacek Thiel i Wojciech Rybakowski, naczelnik Wydziału Edukacji Starostwa Powiatowego w Wejherowie - Mirosław Lademann, dyrektor Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie - Anna Wilk, grupa działaczy „Solidarności” z Marianem Trockim na czele oraz uczniowie klasy 2m LO z naszej szkoły.

17_12_15_cmentarz_03 (83 kB) 17_12_15_cmentarz_04 (183 kB) 17_12_15_cmentarz_04 (183 kB) 17_12_15_cmentarz_06 (169 kB)