W piątek 15.12.2017 r. odbył się w naszej szkole 1 etap IX edycji Trójmiejskiego Konkursu Języka Niemieckiego zorganizowanego przez Gdańskie Liceum Autonomiczne i III Liceum Ogólnokształcące w Gdyni pod patronatem Konsulatu Generalnego Republiki Federalnej Niemiec w Gdańsku.
Do szkolnych eliminacji przystąpiła w tym roku rekordowa liczba 23 uczniów z klas: 1e, 2e i 3e. Rozwiązując test pisemny uczestnicy mieli możliwość pochwalić się swoimi umiejętnościami językowymi jak i popisać się wiedzą na temat krajów niemieckojęzycznych. Najlepszymi okazali się w tym roku: Agata Maliszewska z klasy 2e LO, Paweł Maliszewski oraz Kinga Kilińska z klasy 3e LO./div>
Z niecierpliwością oczekujemy na ostateczną listę osób zakwalifikowanych przez organizatorów do udziału w etapie finałowym, który odbędzie się 6 marca 2018 w III Liceum Ogólnokształcącym w Gdyni! Wszystkim uczestnikom dziękujemy za udział w konkursie, a zwycięzcom etapu szkolnego gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!!

17_12_15_konkurs_03 (60 kB) 17_12_15_konkurs_03 (60 kB)