W dniach 10-11 stycznia 2018 r. w ZSP nr 2 w Rumi odbyły się Mistrzostwa Powiatu w Futsalu Dziewcząt. W turnieju wzięło udział osiem zespołów. Pięć z Wejherowa ZSP nr 1, ZSP nr 2, ZSP nr 3, ZSP nr 4 oraz NSR, dwa z Rumi ZSP nr 1, ZSP nr 2 i jeden z Redy ZSP. Zespoły zostały podzielone na dwie grupy. W naszej grupie los połączył cztery zespoły z Wejherowa.
W pierwszym dniu Mistrzostw zostały rozegrane mecze grupowe. Nasz zespół swój pierwszy mecz tego dnia rozegrał z ZSP nr 3. Od pierwszego gwizdka nasze dziewczyny były stroną dominującą i pewnie wygrały 5-1 i trzeba zaznaczyć, że była to jedyna stracona bramka w całym turnieju!!!. Kolejną drużyną była reprezentacja ZSP nr 2. To spotkanie również odbyło się pod nasze dyktando i wygraliśmy 2-0. W ostatnim meczu grupowym spotkaliśmy się z ZSP nr 1. Po dwóch pierwszych meczach mieliśmy komplet punktów i pewne pierwsze miejsce w grupie, mimo to dziewczyny nie spuściły z tonu i pewnie wygrały 5-0.
W półfinale nasze mistrzynie zagrały z ZSP nr 1 Rumia. Od samego początku spotkania to my narzuciliśmy swój styl gry i wygraliśmy 2-0. W finale więc znowu spotkaliśmy się z drużyną elektryka. Dziewczyny znając możliwości tej drużyny od razu ruszyły do ataków, akcja za akcją, strzał za strzałem i pewne niepodważalne zwycięstwo najlepszej drużyny w całych mistrzostwach 5-0.
Nasze reprezentantki; Karolina Drewa, Klaudia Langa, Paulina Brzeska, Patrycja Cierocka, Angelika Górska, Kornelia Szymańska, Anna Miszka, Weronika Karmazy.